Your browser is not up to date and is not able to run this publication.
Learn more

We hechten bijzonder veel waarde aan de gezondheid van de gebruikers en de bescherming van het milieu. Daarom wijden wij een groot deel van ons onderzoek aan biologisch afbreekbare kunststoffen en de ontwikkeling van vezels en materialen die minder belastend voor het milieu. Onze inzet voor dit initiatief dateert niet van gisteren. Het is één van de essentiële pijlers van ons bedrijf waardoor we in Japan de ISO 1001- certificering hebben behaald, een wereldwijde standaard op het gebied van milieubeheer. Hierdoor worden we gemotiveerd om onze activiteiten continu te verbeteren.

SHOWA R&D heeft een grote doorbraak bereikt met ECO BEST TECHNOLOGY® (EBT®). EBT® versnelt de biologische afbraak van nitril. Dit is bevestigd en goedgekeurd door onafhankelijk gecertificeerde laboratoria die gebruik maken van internationaal erkende testmethodes (ASTM D5511). EBT® is samengesteld uit organische materialen die ontworpen zijn om de handschoen aantrekkelijker te maken voor microbiële activiteiten. Deze micro-organismen zullen bij de consumptie van het EBT®-materiaal enzymen afscheiden die het nitril de-polymeriseren binnen 1-5 jaar. Het enige dat overblijft zijn biogassen en inerte humus.

CHEMISCH- BESTENDIGE HANDSCHOEN De NSK 24, die ontwikkeld is om de handen en armen te beschermen tegen hardnekkige chemicaliën, oliën en schaafwonden, is nu ook beschikbaar met onze revolutionaire EBT® technologie. Dankzij de dubbele nitril coating en de liner van vormsluitend katoen is deze handschoen een logische keuze voor natte en olieachtige toepassingen in de visserij, petrochemie of landbouw. Hebben we al gezegd dat hij ook EU-goedgekeurd voor voedingsmiddelen is?

CHEMISCH- BESTENDIGE HANDSCHOEN De zeer sterke premium kwaliteit nitril is een gevoerde 0.38mm dikke handschoen die veel vingergevoeligheid biedt en een hoge bescherming biedt tegen oplosmiddelen en zuren. Met behulp EBT® is deze lange handschoen ontworpen voor meerdere doeleinden en kan deze worden ingezet bij diverse toepassingen: van de voedingsmiddelen- industrie tot productie, van schoonmaak- werkzaamheden tot raffinaderijen.

CHEMISCH- BESTENDIGE HANDSCHOEN Vervaardigd met SHOWA s EBT®, combineert SHOWA 707HVO het beste van eenmalig gebruik en chemisch bestendige technolo- gie om een optimale pasvorm, gevoel en comfort te bieden en tegelijk te bescher- men tegen chemi- caliën. De fluorescer- ende oranje kleur maakt het zeer zichtbaar en een uitstekende keuze voor voedsel-, schoonmaak- of hygiënische omgevingen, of om toepassingen op bewerkingsvloeren te scheiden.

SINGLE-USE HANDSCHOEN De uitvinders van s werelds eerste nitril single-use hand- schoen, bieden u nu s werelds eerste biologisch afbreek- bare nitril hand- schoen voor eenmalig gebruik. De gewone nitril handschoenen kunnen niet genoeg microbiële activiteit aantrekken (indien aanwezig) om de moleculaire structuur van het polymeer af te breken. Dit in tegenstelling tot de SHOWA 6110PF biologisch afbreek- bare handschoen.

NSK 24 SHOWA

731 SHOWA

707HVO SHOWA

6110PF SHOWA

p.74 p.74 p.68, 74 p.102