Your browser is not up to date and is not able to run this publication.
Learn more

COMFORT EN VEILIGHEID GAAN HAND IN HAND Bij SHOWA werken we voortdurend aan het verbeteren van de gebruikerservaring. Ergonomische vormgeving, naadloos gebreide liners, speciaal ontwikkelde vezels voor flexibiliteit en vingergevoeligheid zijn maar enkele van de gemeenschappelijke features van onze handschoenen. Door onze handschoenen zo comfortabel mogelijk te maken zonder in te leveren op veiligheid, hopen we dat onze gebruikers de handschoen altijd aan zullen houden en veilig zullen zijn op hun werkplek. Dit is vooral belangrijk bij werk dat een hoge mate van bescherming tegen snijwonden vereist, omdat ongevallen daar tot ernstige

letsels kunnen leiden met zware gevolgen voor zowel de gebruiker als voor de werkgever.

HET VERHAAL VAN HAGANE COIL® Onze eerste voorname liner voor bescherming tegen mechanische risico s was een naadloos gebreide nylon liner voor de handschoen B0500, die op de markt werd gebracht in 1988. Com- fort en bescherming waren onze eerste doelstellingen bij de start. Robuust nylon in combinatie met de eerste handpalmcoating van polyurethaan ter wereld biedt zowel beweeglijkheid als goede slijtvastheid voor algemeen gebruik. Aangemoedigd door dit succes wist SHOWA met nieuwe vezels en vezelcombinaties te integreren specifiek met het oog op een betere snijweer- stand. Sindsdien hebben onze snijbestendige handschoenen een lange weg afgelegd. De High Performance Polyethylene (HPPE) vezels die voor het eerst werden gebruikt in de SHOWA 541 bieden een goede snijweerstand. Liners met geïntegreerde vezels zoals de Kevlar®-liner in GP-KV1 bieden een nog betere snijbescherming.

De ontwikkelingen van nieuwe snijbestendige technologien volgt de groeiende vraag naar meer snijbestendige bescherming in de arbeidsprocessen. Bij het meten van de snijweerstanden van verschillende materialen in het weefsel van de handschoen, werd het voor onze researchers duidelijk dat de verwerking van roestvrij staal in liners voor uitzonderlijke bescherming kon zorgen. Het onderzoek leidde tot de ontwikkeling van de S-TEX KV3. De door Hagane Coil® ontwikkelde liner was hiermee geboren.

S-TEX

Met de Hagane Coil®-technologie kunnen we een zeer hoge snijweerstand bieden zonder aan comfort in te boeten.

Hagane Coil® past een unieke wikkeltechniek toe waardoor een meeloopgaren om een roestvrijstalen kern wordt gewikkeld. De geïntegreerde stalen kern beschermt beter dan natuurlijke of synthetische vezels, maar is voldoende dun om flexibiliteit en bewegingsvrijheid te bieden bij het buigen en rekken van de hand. Door middel van verschillende samengestelde garens kunnen we verschillende gebruikerservaringen creëren. Combinaties van zachte garens en roestvrij staal bieden meer comfort en beweeglijkheid, terwijl harde garens en roestvrij staal beter beschermen en duurzamer zijn. Het is een combinatie die maximale bescherming, comfort en prestaties biedt.

STALEN BESCHERMING

Polyester / nylon Roestvrij staal 3 Meeloopgaren

1 2

3