Your browser is not up to date and is not able to run this publication.
Learn more

DURACOIL® DE HERZIENING VAN DE PBM-REGELGEVING IN 2016 HEEFT GELEID TOT EEN DALING IN DE HELE MARKT VAN DE SNIJWEERSTANDSNIVEAUS VOLGENS EN 388 EN ANSI 105 VOOR GEHERCERTIFICEERDE PRODUCTEN. OVER DE HELE LINIE ZIJN HANDSCHOENEN VOOR ALGEMEEN GEBRUIK MET EEN MIDDELHOOG TOT LAAG RISICO TERUGGEVALLEN VAN SNIJWEERSTAND 5-C/A3 TOT 5-B/A2 EN LAGER.

Door de vele beschikbare informatie over de gewijzigde normen kunnen gebruikers hun snijbeschermingsbehoeften beter inschatten. Daardoor is er meer vraag ontstaan naar veelzijdigere oplossingen die tegen een lagere prijs aan veiligheids- en comforteisen voldoen. Aan de andere kant blijkt uit onderzoek dat veel gebruikers nog steeds handschoenen voor algemeen gebruik dragen met een te lage snijweerstand. Hierdoor neemt het risico op verwondingen toe en wordt de veiligheid van werknemers in gevaar gebracht.

Bij SHOWA zagen we deze veranderingen als een kans om ons productaanbod en de relaties met onze klanten serieus te evalueren. We vroegen onzelf af: willen onze klanten echt de goedkoopste oplossing voor handbescherming? Of willen ze zo veel mogelijk waar voor hun geld?

Waar voor geld is volgens ons de oplossing. Ons R&D-team heeft daarom de nieuwste SHOWA-technologie, DURACoil®, ontwikkeld: een snijbestendige liner die de snijweerstand van handschoenen voor algemeen gebruik verhoogt zonder concessies te doen aan het comfort.

DURACoil® bestaat uit 2 woorden:

DURABLE (duurzaam) = de handschoenen zijn ontworpen voor maximaal comfort en langdurig gebruik

COIL (wikkeling) = de techniek waarbij vezels in lagen om elkaar heen worden gewikkeld

546 386

576 346

577

546W546X

DU RA

Co il®

TECH N

O LO

GIE

SNIJKLASSE

C/A3

UNIVERSEEL S

NI JB

ES TE

ND IG